19 Ağustos 2010 Perşembe

ÇOCUK DOSTU MEKANLAR - KİTAP EVİ

Gene Uzun zaman oldu ama yaz rehaveti işte :))

Bakırköy İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kabalcı kitap evine her hafta uğruyoruz. Asma kat tamamen çocuklara ayrılmış. Bu bölüme çocukların kitapları inceleyebilmesi için masa sandelye koyulmuş. Aynı zamanda eğitici çizgi filmlerin gösterildiği tv bölümü de mevcut.

Bizim taktiğimiz şu şekilde;
Önce çocuğun istediği kitapları alıp incelemesine imkan verilir(tabi hep müzikli, oyunlu ve pahalı kitapları seçerler). Bu arada anne rahat rahat uzun uzun diğer kitapları inceler, bildiğiniz gibi çocuk kitabı seçmek çok kolay değildir.

Yeterince incelemeden aldığınız bir kitabın sonunda baş kahraman ölebilir de ve bunu 2 yaşındaki bir çocuğa açıklamak oldukça zor olabilir.(Bu hataya bir kere düştüm çocuk kitabı seçmek konusunda acemiydim o zaman. Öldüğünü ben okumadım elbette kitap da resimle bir güzel tasvir etmişlerdi :(((( küçük kaplumbağa söz dinlemediği için yüksekten düşüyordu- eğitici kitapmış mış mış-)

Neyse bu süre zarfında çocuk bir güzel istediği kitaplarla oynar zaten o kitaplar okumaktan çok oynamak içindir onun gözünde (en azından benim kızım için öyleymiş).

Daha sonra anne tamamını okuyup onayladığı kitapları çocuğa sunup kısaca anlatır ve hangilerini istediğini sorar. Eğer çocuk, müzikli ışıltılı ve pahalı bir kitap isterse onları şu anda alamayacağını ama beğendiği bir oyuncak kitapla burada oynayabileceğini yada doğum günü gibi özel bir günde bir tane hediye edebileceğini açıklayıp isterse sunduğu kitaplar arasından seçim yapabileceğini söyler. Genelde herkes mutlu mesut ayrılır kitapçıdan ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder